Tuesday, 28 May 2013

EX STUDENT OF SMK DATUK BAHAMAN




      Assalamualaikum . Firstly aku nak jeritt WEEHOOOOOOOOOOOO LAMANYE TAK UPDATE BLOG ! okay dah . Em rasa macam weird sikit nak taip2 . Em k nak story pasal ape niee *kerut dahi* Haaa okay . Result SPM aku macam mana ? sikit je wey . Tak ade apa yang nak dibanggakan pun . Yang penting aku bersyukur lah kan :) 

BM - A
BI   - A-
PI - A-
SCIENCE - A-
MATHEMATICS - B+
GRAFIK KOMPUTER - B+
PRINSIP AKAUN - C+
EKONOMI ASAS - C+
SEJARAH - C+
ADDMATH - G ! BABI G ! 

ADDMATH :
      K see ? addmath sangat mencacat kan result aku . Dah nak buat macam mana . Kuat ponteng kelas . Belajar main2 . Tak minat . Esok exam addmath (SPM) , malam ni baru sesok study . Mana lah result tak macam anjing . K untuk sape2 yg nak SPM tu jgn la jadi cam aku ni haa . Minat tu yg penting . Kalau kite minat sesuatu , mesti lah kite semangat nak kejar sesuatu tu kan . Ayat macam apa entah . Daripada form 4 sampai SPM tak pernah lulus . My Bad . Cikgu ? omg . Cikgu Zarini . Aku bet students SMK DATUK BAHAMAN sangat2 adore dia  :) sangat best , baik , tapi sorry cikgu , saya tak minat . Tapi apa-apa pun thanks so much cikgu :) 

BM : 
      Cik Hajah Asiah . Time trial SPM dapat B . Thanks cikgu :) 

BI: 
      Teacher NorHidayati and Teacher Zurina . Time Trial dapat B . Thank you teachers :)

PI : 
       Ustaz Ma'mor . Time trial dapat B kot ? B atau C la agak nye . Lupa . Thanks ustaz :)

SCIENCE : 
       Cik Rahmah . Sumpah cakap . Aku banyak sangat buat cikgu sakit hati . Aku ingat lagi time form 5 . UP berapa entah aku failed science . Aku sorang je yg failed time tu . Baa bayang kan la malu tahap apa kan . Time bg paper aku , cikgu mcm '..huh!' . Pehh , makan dalam aku cakap kau . Pastu time aku tuisyen kat IB , aku selalu tak dtg kelas tambahan dia . Lagi la die bengang ngan aku . Ayat die yg aku tak kan lupa sampai mati ialah '..saya tahu la keluarga awak kaya , tapi jangan lah sampai sombong sangat langsung tak nak datang kelas saya , tuisyen je lebih , markah teruk jugak,bodoh!' huwaaaaaa . Ampun cikgu :'(  . And then masa nak raya , aku g face to face dengan dia . Minta maaf dengan dia sambil nangis2 . Salam dia . Lepas tu aku rasa macam 0-0 . Aku berhenti tuisyen and selalu g kelas dia . Aku berhenti tuisyen bulan 9 tak silap aku . Baru-baru ni aku g sekolah , form 6 la kata kan . And then ternampak dia , aku dengan Sharmine puas kejar die and panggil dia . Time tu cikgu nak naik tangga . Bila dia pusing , terus dia macam terkedu . Kiteorang terus salam and peluk cikgu tu . Guess what ? Dia cium pipi aku doh ! Aku rasa macam . haaaa :') sayang jugak dia kat aku kan . Borak2 . And aku cakap aku rindu dia sangat2 :( rindu nak dengar cikgu membodoh kan aku . Hahahaah . Sumpah aku sayang Cik Rahmah sampai mati . Sebelum aku g Polisas , aku nak jumpa dia :')  Trial dapat D kot ? Lupa . Thanks cikgu , sebab cikgu lah saya dapat A- utk science . A+ tu tak de la . Janji A . Tak gitu cikgu ? Hahaha iloveyou :)) 

MATHEMATICS : 
       Puan NorAziah - Trial dpt C . Thanks cikgu . Walaupun terkilan tak dapat A dlm math :( . B+ pun jadi lah kan cikgu . Muah :*

GRAFIK BERKOMPUTER :
       Cikgu Khaizir . Or nama famous , Cikgu Jay . Cikgu yg sangat2 sporting , baik , gempak . Thanks cikguu :) Trial dapat C tak silap aku . 

EKONOMI ASAS :
        Puan Azizah , tapi budak2 kelas panggil cikgu Jijoh . Heheh omey . Em cikgu ni tersangat la sempoi and lawak .Aku sayang sngt kat dia :) thanks cikgu . Trial dapat c kot . 

PRINSIP PERAKAUNAN :
       Puan Rahmah . besok SPM , hari ni kelam kabut study . Nasib baik ada Sod yang sudi menemani dan mengajar ku hingga ke titisan peluh yang terakhir . Hahaha . Cikgu , thanks :) time trial aku failed ! 27 je kot markah . 

SEJARAH :
        Cikgu Megat Rizal . Thanks cikgu . Thanks so much . Walaupun aku tak minat sejarah , tapi aku tetap gak usaha sampai dapat c+ . Trial SPM , failed . Tanpa cikgu , entah2 saya dapat E je dlm sejarah . Again , thanks :) 

         Okay , saya NOOR SYAQIRA IDAAYU BINTI AHMAD SAFRI , nak mengucapkan jutaan terima kasih kepada guru-guru terutama guru-guru SMK DATUK BAHAMAN yang bertungkus lumus mengajar kami semua . By the way , tak lupa kat guru-guru yang kat IB . And tak lupa kat besties2 yg susah payah mengajar aku , Mas , Tirah , Dayah , Sod , Siti , Syiera , Senoh , Mine , Yati , Tehah , Fazira , Nad , Pkah dila , Pidah and semua budak2 form 5 batch 95 yg pernah ajar aku , thank you ! :) Jasa korang akan aku kenang sampai bila2 . And , to all teachers , THANK YOU .  Hanya doa yg mampu aku kirimkan utk kalian semua :) Panjang umur , kita jumpa lagi ye ? 

        By the way , aku tak dapat masuk UiTM . And aku dapat diploma akauntasi , kat Polisas . Daftar 17 Jun 2013 . Aku akan jumpa dengan kawan2 baru . Jauh dari nenek , mami , miow2 , Asyi and Isya , Raja Ahmad . Im gonna miss you all :( . And nanti bermula lah kisah hidup di kampus . Nape ayat macam skema sangat , kisah ? Ada yg cakap masuk poli ni tak bagus la , untuk budak yg low-low la . K , pekak kan telinga . Orang mmg tak boleh berhenti bercakap kan . Usaha je yg paling penting . And korang sape nak menentukan rezeki kiteorang budak2 poli nie ? Semua nya dah ditetap kan . Ada hikmah nye :) Beware , sesiapa yg rasa selesa sangat berada kat atas tu , molek2 la ye , anytime Allah boleh tarik :) Sesiapa yg pandang rendah kat budak-budak Poli tu , sila lah makan taik , maybe tu satu2 nye ubat untuk korang yang terlampau hebat tu . hehe *gwiyomi*

       To all Bahamanians , batch 95 : Study elok2 kat tempat orang . Jaga diri okay ! ilove and imiss all of you :) . Semua kenangan akan elok terpahat dalam kepala otak aku nie :') muah ! bye .

Sunday, 27 January 2013

HEY SEXY MAN !


Assalamualaikum . Title tak bolehh berambus taw . 

   Raja Ahmad bin Raja Omar  :) siapa siapa siapa ? nama macam dalam Prosa Tradisional Form 5 . Hahaha . Seorang lelaki yg kecik2 , putih2 , gedik2 , bajet tough , selalu suruh aku picit kan jerawat dia . Iyek iyek je dia nie . Macam mana aku boleh sangkut dengan dia ? Konon dulu lepas break , terus aku cop 'oi ladies ! lelaki semua sama ! jangan kawin sampai tua oi oi ! de hell de fakk de ayam de whatever!' see ? over taw . Memang aku boikot habis lelaki . Kalau online Facebook , memang IM sentiasa offline sebab malas nak layan 'hai . boleh kenal ?' aku jawab 'boleh!' , then aku remove je terus . Tapi kalau yg tegur aku tu hensem , bukan fake , aku layan je lah kan . Hahahaha . Okay enough lah Eton . 

    Actually , 3 tahun dulu ..... kan aku selalu sngat gi jalan2 ngan Tierah Hatsunee kat Kampung Kenangan . Suddenly , aku ternampak lah seorang mamat jalan2 turun bukit ontheway nak g padang bola sambil menjinjit sepasang kasut bola . Dia buat aku pandang dia dua kali ! Then muka dia gila babi punya kerek siap jeling aku oi ! Lagi lah buat aku rasa tercabar and bisik kat Tierah ' hell , macam hensem sangat !' Padahal aku frust sebab dia jeling aku taw  -______-t  and guess what , aku tak tahu langsung nama dia apa and tak pernah nampak muka dia sebelum nie . Tu yg over excited sikit . Hehehe . Then , puff aku lupa dia dan couple dengan orang lain . Kiranye , dia tu secret admirer aku lah kan . Cehh wahh ptuih . Lepas tu tak jumpa dia dah  and aku pun dah lupa diaa :) macam cinta pandang pertama gitu lah . Oh so childish ! 

     Then , dulu kala memang suka sangat merayau rayau naik motor , then time aku Form 4 , bulan Januari aku naik motor nak g kedai Ahfa , ha siap mention nama kedai taw . Aku pun jerit lah 'Uncle , nenek suruh beli tepung gandum 2 paket!' then uncle tu pun 'haa amoi , tepung gandum kat belakang' bukan dia nak tolong ambil kan . Huh boikot boikot . Lepastu aku pun gi lah usyar2 tepung gandum , then sampai je kat kaunter , 'haaaaaaaaaaaaaaaa ! koyy jumpa crush koyy oi !' excited excited , siap lompat2 dalam .. hati . Then masing2 buat muka kerek , dia beli barang apa entah , tak ada masa nak usyar barang yang dia beli sebab aku sibuk usyar dia . Tapi tak ada lah tunjuk sangat yang aku usyar dia . Gila kauorang . Malu lah aku . Siap berdiri sebelah2 taw . Hek eleh , dia tinggi 3 jengkal je dari aku . Pastu pastu , tetiba dia pandang aku , aku pun pandang lah balik . Sial . Mata dia ! redup and colour coklat . Crush , please jgn seksa aku . ADUDUDUDUDU BOBOIBOY . Then , masing2 blah . Sampai je kat motor Nadia tanya 'puas?' what thee -_- 

ME : Nad , aok kenal dia ? 
NADIA : Kenal sangat lah , dia tu otai . Kencang gaduh nya . Kat sekolah tu pengetua dah       hafal nama dia . Nakal nak mampus . Tapi baik jenis respect orang tua . Budak Sport . Set2 pelari pecut . 
ME : Otai ? omg . Macam mana tau nie ? aok pun usyar dia eh ! Babi , tu koy punya eh ! *cubit lengan nadia*
NADIA : Kepala hott awok . Dia tu sebaya Angah koy . Bestie Angah koy lah . Selalu datang rumah ajak Angah main bola . Mata dia macam mata kucing . 
ME : Omg . Kenapa tak pernah bagi tahu koy ?! siapa nama dia ??
NADIA : Amad . Raja Ahmad .
ME : Oh keturunan Raja lah sngat . Makna nye , anak2 koy nanti ade title Raja lah ?

 *HAHAAHHAHHAHAHHAHAHAHAahaahhahahahahha miow miow miow*

    Dah makin teruk angau aku . Tapi aku fikir , alahr umur dia dah 23 , mesti dah ada awek . Ah gi mam . Again , aku couple dengan orang lain . Okay , December 2011 , aku naik bas ngan Nadia ontheway nak g mamam Pizza and beli buku rujukan sikit . Then time bas dah sampai , aku naik dulu , aku suruh Nadia tolong bayar . Aku pun terkedek2 ambik seat kat tengah2 . Nasib baik tak ramai penumpang . Then , Nadia pun datang kat aku sambil sengih2 . Eh pahal minah nie . Takkan fall in love dgn uncle botak tengah tu . Pastu dia cakap 'pandang kiri bodoh' . Hah ? aku pun pandang lah . Oi , ada dia lah ! leyhh naik bas je ke ? Hahahaha . Dia sikit pun tak pandang kiteorang . And time tu dia batuk2 , selsema , bunyi gaya penuh hidung ngan lendir2 hijau . Iyek . So , aku pun seperti biasa , excited dalam .. hati :) Then sampai kat Maybank Temerloh uncle jerit 'Siapa mau pegi Kuantan , turun sini' then dia pun turun . Oh nak g Kuantan eh . Jumpa awek lettew . Lawa ngat ke awek dia tu . Motif ? HAHAHA ! Aku ngan Nad g bandar bawah jalan2 . And end here . 

        Bulan April 2012 , Tasha , jiran Raja Ahmad . Aku sngat berterima kasih dgn dia sebab dia lah aku ngan Raja couple sampai sekarang . Dia lah POS LAJU antara aku dgn Raja . Hahaha thanks buddy :P aku banyak stalk pasal Raja , latar belakang family , perangai dia . Hello ? aku sngat memilih okay . And Tasha cakap 'dia dah lama single , jenis tak melayan perempuan' and i was like *joget zapin* SINGLE dowh . Amboih key ell nya . Then Tasha tanya 'Qira , syok kat dia eh?' me : 'hell no!' bapak ego . Then tiba2 , Nadia jerit 'Gitau Raja , Qira pakai Ego maroon BJL 73 kirim salam!' Tasha :'beres!'*terus lari . Me : 'bangsat lah!' tapi memang tu pun yg aku nak selama ni kan ? aku senyum .. dalam hati . 

       Kat sekolah Tasha cerita , 'Qira , abang Mad macam tak percaya aok kirim salam kat dia sebab dia cakap muka aok bapak kerek time ternampak dia , tak pernah senyum langsung , siap jeling maut lagi , by the way , dia kirim salam balik' kahkahkah bangga je aku jawab salam dia -.-t then , permainan kirim salam bermula selama sebulan dah berakhir dengan 'Qira , abang Mad tanya sampai bila nak kirim salam , hulur lah number phone' me ? : 'nanti lah Tasha' . selama 3 minggu aku punya nanti , and dia macam beriya sngat nak . So aku bagi lah , 'asal die jual , mampus dia' Tasha said : 'dia tak macam tu lah syg . jgn gangster sngat . dia tak suka pmpoan gangster' kesah fulak aku ?

       Malam tu dalam pukul 8 40 , ada number tak kenal masuk , dia text 'salam , BJL 73?' hahaha sejak hari tu kiteorang texting , kenal hati budi masing2 , and dia selalu cakap cam nie 'awak , jgn la kasar sngat ayat tu' hehehe sorry bie :) then 30 Julai 2012 , he purposed me , adalah dalam 2 months kawan , then couple . Hey , dia sangat memahami , aku nie bapak degil , susah dia nak handle , sampai lah satu hari tu dia cakap ' saya betol2 serius dgn awk , tolong jgn main2 kan saya and jgn tinggal saya' leyhh , aku baru ingat nak couple ngan budak facebook hak katang im mintak number phone XD . Tapi ... yes , macam tak percaya , aku sngat2 dah tinggal kan perangai lama aku , and started to be serious with him . lagi 3 hari genap lah kita orang 6 months :) aku sngat2 hargai dia . Harap2 Allah kekal kan jodoh kita orang . Dia terlalu mengalah dengan aku . Walaupun aku salah , aku tetap dengan ego aku sampai dia pernah menangis der . Jatuh ego aku . Jahat nya aku :(  

      Oi ! abang otai boleh nangis sebab perempuan silly macam aku ? sejak hari tu , aku decided , he is the perfect one . Tapi aku tetap jugak dengan ego . Hahaha nasib kau lah labu . Habis satu family dia kenal aku , asal lalu depan rumah dia semua pakat tegur aku . Vangang ! malu ah . Nak kekal lama dgn aku ? tinggal kan tabiat lama ye bang . Yes , dia dah berubah sampai member2 dia cakap 'harap je gangster tapi takut awek!' sorry sikit , aku bukan queen control okay . Dia dah besar , pandai a fikir mana baik mana buruk . Lagi2 nak masuk dalam family aku yg garang giler , awak kena berubah . Paling kuat , time kahwin nanti kalahkan Vellfire pakcik aku , bie bawak Lambo eyh ? tahu apa jawapan bie 'anything for you baby' hek elehhhh ! asal tak de lambo , siap kau ! 


     Time kiteorang balik KL seminggu hari tu , Encik Raja yg jaga kucing2 aku . Pernah pukul 10 30 malam , aku text dia , 'awak , lapar' time tu semua dah tido , and aku kan jenis kuat mencekik , then dia reply 'lagi 2o minit turun bawah, orang beli kan nasi USA ngan air carrot susu' hehehe . Then dia berhenti depan rumah , aku bukak pagar slow2 , hello ! bukan nak g beromen ye babun . Nie ada je yg baca blog ni and judge aku macam2 . syial . Dia turun kereta pakai shortpant je . Then lepas da ucap thanks n salam dia , aku mencekik . omnomnmonom and text dia 'lebat sehh bulu kaki' dia cakap 'tahan lah dari badan gaya belon' ah jahat ! 

     Penat nya aku taip , yang penting dia buat aku jadi gila . Date ? selalu . Hello , date kat kedai makan , date kat Temerloh ditemani oleh sahabat2 aku . Bukan date kat tempat gelap gelita romen2 bagai .  Besties2 semua cakap 'semoga kekal syg . Insya ALLAH he is the best for you' Thanks Mas , Dayah , Tyra , Naimah , Lin , Nadia , Pikah , Ct , Sod . Okay , iloveyou bie .

'bie nie memang kecik , tapi badan bie padat , well budak sukan kan , syg jealous tak?' 
'tak sangka syg usyar bie bertahun , bie nie omey angad kot . kan syg ?' 
jawapan aku : 'oi please lah , geli anak tekak niee' then dia gelak macam kuda . hahaha sumpah comel dia gelak :) *tak berani upload gambar peluk2,hahahha*

bye ~









































Saturday, 26 January 2013

LEPASAN SPM .


-Assalamualaikum world ! *lambai2 tangan acah-acah Miss World*-

    Hey , dah 7 bulan aku tak update blog . Kenapa ? suka hati aku lah . Haa kerek nyee kan?! ini semua adalah disebabkan umur aku dah 18 . So mestilah kena kerek , bajet sikit sebab dah boleh tengok movie 18SX . Kalau tak dulu , nak tengok movie yg 18SX , mesti orang kat Starmall cakap macam nie ' dik , kat sini dorang cek IC taw ' . Tapi sekarang , sampai je kat kaunter tiket movie tu , aku campak IC kat dia . Nahh , im already 8teen . Okay , introduction yang agak menjengkelkan . 

    Actually , aku nak update blog lepas habis SPM hari tu . Tapi masa tak mengizinkan sebab aku semakin busy buat lesen kereta . Motif ? Okay . Then , aku tangguh kan , nak update time New Year hari tu , tapi aku tangguh kan lagi sebab khusyuk tengok orang main mercun . Aku nak main mercun juga , tapi tak berani . Again , motif ? zzzzzzzzz

    The fact is , i miss my school :(  SMK DATUK BAHAMAN . Dah lama tak kena maki dengan cikgu-cikgu sekalian . Yes diorang maki memang bersebab . So if dah tahu salah sendiri , diam je lah kan . Kadang2 rasa macam 'the hell, cepat lah habis sekolah . Dah malas nak kena bebel hari hari'  Tapi .. Bila dah habis sekolah kan . Sumpah rindu sangat kat sekolah , rindu kat cikgu2 , rindu kat member2 , rindu kat park motor , rindu kat sandwich mak cik kantin , rindu kat makmal grafik , rindu kat kelas 5 Al-Mawardi , rindu kat perhimpunan pagi , rindu kat program bersama buku 10 minit . Hahahah see ? semua tu aku rindu . Lagi2 , kat member2 5 Al-Mawardi . Macam dah tak sangka kan yang kita dah habis sekolah :') rasa macam baru semalam je kita memekak dalam kelas . Kadang kadang ada salah faham antara kita kan . Kadang kadang ada yg terlepas cakap sampai kecik hati member . Tu semua lumrah lah guys :) 

    Benda yang paling best time kat sekolah ialah bila ketua kelas , Yati cakap macam ni 'Hari ni Cikgu blabla tak ada . Tapi dia ada tinggal kerja' pi lantak la ngan kerja . Sampai rumah baru aku buat kerja tu . So apa aku buat time cikgu tak ada ? Merayau ke kelas sebelah jumpa Mas , Tirah , Tehah , Balkis , Siti , Pikah . Selain tu , aku akan bergosip dan berborak sampah bersama Dayah , Sod , Syira , Mine , Yatt , Senoh , Azia , Aini , Aina , Afiza , Erny , Zyla Aen , Umie and gelak2 macam orang gila . Dalam kelas kiteorang just ada 3 ekor , ouh i mean , 3 orang kumbang je . Eh , kumbang orang ke ? betol la kan , 3 ekor kumbang je . Ah gi mati . Okay , Adib , seorang yg sngat baik and understanding person . Hobi dia , tido . Hehehe sorry adib :p muah3 . Ayie pulak , selalu ngat tak datang sekolah , tapi die lagi cerdik daripada kiteorg yg rajin ke sekolah nie . Rajin eh ? Ohkayyy . Then , fareez , yg selalu ngat bajet ensem tapi kadang2 lawak die menjadi jugak . Hahahah i miss all of you guys ! So much :")

    Guys , kita dah berjuang for 2 years untuk berhadapan dgn SPM kan . And Alhamdulillah , kita diberi peluang oleh Allah untuk habis kan SPM selama sebulan without any problems . Then , now dah 27 Januari 2013 and kita tengah tunggu result keluar bulan Mac nanti . Ya ALLAH , bagi lah kami result yang the best :') Sumpah takut . Apa pun result yg kita dapat nanti , terima je lah dengan redha kan . Tawakal je lah . 

    Nanti dah dapat result , ada yg dapat tawaran belajar kat sana lah , sini lah .  But satu je aku nak cakap , friendship kita tak akan end macam tu je kan . So , best of luck utk korang and my self :')

Friday, 15 June 2012

IT'S ALL ABOUT LOVE


  
      Assalamualaikum warah matullahiwabarakatuh . amboihh nie kalau dayah baca mesti die jawab ‘ waalaikum salam warah matullah hiwabarakatuh ustazah qira stoking pendek’ okay memang muka aku nie stok kena nganjing *pegang kapak*  fuyoo dah lame dah tak berupdate belog yang tak seberapa nie . ayat bapak sadis . actually , aku bz okay , hari2 kena vakum rumah , hari2 kena basuh bilik air , hari2 kena jemur , angkat , lipat kain . ah nampak sngat menipuu . aku hanya akan ade mase untuk buat house chores pada weekend sahaja . ye lah , balik skolah pun pukul 4 setengah . kalah SBPI taw . huh . okay stop stop . nak tergastrik tak bace title aku ? hahahaha . taraaaa , nak cerita pasal cinta cinta sikit . kalau tak suka , nah t(-.-)t . hahaha tak tak . kalau tak suka gi lah blah dari page nie . actually , hari tu aku tanye makcik aku , her name is siti aminah , ahh aku panggil cik minoh je .

ME : acane mak cik boleh jumpa pakcik ? ce cerita sikit tentang percintaan kalian .

HER : kiteorang tak kenal pun . mane ade bercinta bagai nak rak macam qira *nie nak cari gadoh* . kiteorg kenal sbb tersalah dial number phone .

ME : menipu sangatt *korek2 idung*

HER : ko tak nak caye sudah . mcm nie , aritu ade number baru naik , so aku answer lah call die . tibe die tanye ‘zaki ade tak’ and I was like ‘who the fuck is zaki’ . aku jawab lah ‘tak ade lah nie salah num nie , bye’ . then aku ingat benda tu habis smpai situ lah kan . lepas 2 , 3 hari die call balik . die tanye ‘awak , nak berkenalan boleh’ and aku jawab ‘ape kenal2 , aku dah kawin , ade anak 4 dah , bye’ but pakcik aku seorang yg tidak cepat putus asa . die call lagi . ‘serius lah awak dah kawin?’ makcik aku jawab ‘hahaha belom lagi lah’ #makcik pun dah start nak layan . burrrrppp . then diorang text2 , call2 . sebulan lepas tu pakcik aku ajak jumpa kat esplaned . u know , esplaned temerloh ?! lah nape excited sngat -.-t . jumpa2 , makan kfc . time tu pakcik aku dah 20 lebih , 27 maybe , n my cik minoh , 24 kot . entah . suddenly , malam tu pakcik  call ‘ awak , saya nak kawin dgn awak boleh tak ‘ n my cik minoh ‘ erm , okay ‘ .

ME : walee mudoh nye !

HER : then , kiteorang pun kawin . actually , time tu aku tak lah gemuk mcm sekarang nie .

ME : HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA .

HER : and name pun jodoh kan , and alhamdulillah until now , kiteorang bahagia .

ME : *so suweet*

#mak cik minoh aku memang brutal sikit but pakcik aku tak kisah . hahaha . and bile dah dengar story die , aku rasa macam , ohmaii , so sweet . mcm tu rupanye jodoh . tersalah number , text2 , call2 selama sebulan , jumpa sehari , and malam tu bukan mintak COUPLE okay , mintak KAHWIN . aku jadi macam kagum . kagum weyh kagum . nie lah name nye LOVE UNTIL JANNAH guys :)
        
          Okay , tibe2 teringat time aku zaman jahil2 dulu . couple2 sana , couple2 sini . bile dah bosan aku tinggal . tinggal tinggal . tinggal . jahat sngat aku dulu . smpai mami aku cakap


‘qira , mami dah tak tau dah siapa menantu mami , kejap2 kang azrul , adam , kejap kang ryzal , kejap2 kang … .. .. .. .. . . .. . . teruk betol kau nie tak baik lah buat org mcm tu’ and I was like ‘this is cinta monyet’

         And smpai lah suatu masa , aku betol2 sayang kan seorang lelaki nie , tibe2 die blah , die tinggal kan aku . nie lah name nye what goes around comes back around . giler meroyan jugak lah aku time tu kan . hahaha . from that , aku buat conclusion , ape2 yg pernah kite buat kat orang , mesti benda yg kite buat kat orang tu akan datang balik kat kite . and menyesal sngat . and guess what ? dah 11 bulan aku single . dah tertutup pintu hati nie nak bercinta cinta . siapa cakap aku lesbian tu mmg aku jet kepala die laju laju .


         Aku rasa aku terlampau muda untuk fikir pasal cintaik cintaik nie . SPM pun belom abeh . and alhamdulillah , aku bahagia dengan hidup single . tak de membazir air mata untuk orang yang tak sepatut nya . bahagia disamping family and sahabat2 yang perangai cam harem belaka , mas , tyra , dayah , nad , sod , ct , judin , lyn , pkah , syira .  love u guys . so much :)


        Guys , love after married is more afdal . boleh sentuh2 , cium2 , peluk2 . hello dah halal okayy ? :p kala tak kawin lagi jgn nak cium2 sngat lah kan . karang terberanak , pastu buang baby . #peoplenowadays . eh tibe mcm twitter pulak . siapa2 yg tengah couple sekarang , please jaga batas :) and maybe orang yg korang tengah couple skarang boleh jadi wife/husband korang kan . pandai2 lah jaga hubungan n batasan pergaulan ye . okay nie betol2 ustazah . *die* yg tengah couple time form 5 , kat u tu , study molek2 dulu , keje molek2 dulu . and kawinn lah . n jgn lupe jemput aku . lauk kat kenduri sumer hak sedap2 belaka . sumpah tak tipu . lulz . yang ambik UPSR , please lah adik2 , jangan lah bercinta lagi . geli sngat ketiak akak tengok adik2 dok berbie sayang . dasar adik2 . eh jahat nye aku . eh tapi betol lah kan . spender pun mak beli . eh spender aku pun mami aku beli . okayy2 dah .

       And now , malas dah nak cari cinta , biar die datang sendiri . n if kite baik , jodoh kite pun insyaallah baik nanti . n aku sedang cuba untuk kearah kebaikan . dayah ! stop call me ustazah stoking pendek ye . fuuu you . :p . SPM lagi penting  . lagi 5 bulan nak SPM . buku sejarah said ' come on qira , come and touch me , read me  and kiss me ' lolz yeah , i love spm . eh tibe . tak maksud aku , study is the more important things right now kan kan .

       Assalamualaikum my mr future , please be nice to me . jage diri . keje molek2 .  I will wait for youu . saya akan terima awak se ada nya . kalau ade lamborghini lagi lah saya terima ($.$) . haha gurau2 :p btw , my mr future tengah tidor lagi ke nie ? baby bangun lahh .  eh ? hahahhah . bye . 

Friday, 24 February 2012

URGHHHH kite ACCIDENT :pp

ASSALAMUALAIKUM , title tak boleh blahhhh . ADE PIC SKALI :P


         okayy , hari SELASA hari teew , 21 feb 2012 , haaa , tarikh tu memang aku akan ingat sampai bile2 lah kann . pagi tu as usually , gelak2 kat sekolah dengan dayah , sod , syira , tyra , mas , pkah , ct , orang g solat  zohor , kiteorang duduk dalam kelas . bukan ape lah kan , baik solat kat rumah je . dah lah solat kat dewan , susah nak bukak2 kasut , stokin , ambik wuduk kan . so , aku gie kelas mas n tyra . lepak ngan diorang . kalau kantoi , memang mati lah kan . then borak2 ngan diorang . pastu dalam pukul 2 suku , kiteorang pun gerak lah balik . actually , hari tu pikah and tyra ade kelas addmath , tapi dorang tak gie , tyra sakit perut . baby die tendang2 perut die . LOL . pikah pulak demam .

         pastu sampai kat tempat parking motor , pikah jerit 'QIRA , tolong hantar balikkk , boleh ?' aku pun . haishhh , malas betol lah . umah die dah la jauh . tapi kesian pulak die demam kan , then hantar lah . pastu tengah bawak2 motor tu kan , dan2 pulak hujan nye ! okay , takpe , cakap minah rempit :3 then aku pun follow belakang kereta kancil nie kan , tengah bawak2 motor , tibe2 kancil nie mcm brek mengejut then baru die bagi signal , soo , aku tak dapat nak kawal kan , hambik nak , aku rempuh , aku ngan pikah memang tercampak lah kan , bapak sakit jatuh terhempap gitu . memang tercampak dari motor lah . ehh memang takut sngat , dah lah tercampak kat tengah jalan gitu , nasib baikk lah lori dari arahh bertentangan bawak slow , so , die sempat break lah kan , kala tak , wale arwahh aku :( pastu time tu satu mnde je aku ingat , pikah mane pikah . ahhh , pastu nampak die terhuyung hayang gitu datang kat aku . rasa kesian , serba salah n lawak sngat tengok die :( :DDDD 


           die tolong aku bangun , fuh nasib baik die tak ade ape2 , anak orang weyh . risau aku . tibe ternampak darah kat baju aku !

ME : pikahhh ! mane datang darah nie , ce tengok muka koy , ade pape tak ?
PIKAH : hahah , tanye muka aje :p tak de mnde2 , ce selak lengan baju .

           lepas selak lengan baju , hah ambik ,  bersembur darah . *takade lah sampai bersembur , ayat nak metafora lebih* LOL .

          lepastu baju koyak , kain koyak , nasib baik kasut tak ape2 ,. fuhhhh :p then , pakcik kancil pun keluar dari kereta  beliau . leyhhhhhhhh , pakcik setaman aku je rupa nye . die cakap 'YA ALLAH NAK QIRA , MACAM MANA BOLEH JADI MACAM NIE ?' okay , aku pun sengih je lah kan . dalam hati , jgn la die bagitau family aku . then , die tolong angkat ego aku , wale mane pegi side mirror ? entah . yang penting , aku nak balik . nak balik ! pastu die antar pikah balik , then die nak hantar aku balik . eh ! NO WAY LAH PAKCIK . kantoi gitu je nanti , mati aku . dah lah tade lesen , boleh pulak nak menghantar anak orang balik .
then dengan gigih nye , aku ride motor , bawak balik rumah . sampai je kat rumah . nak cover lah kan . tibe2 datang pulak adik aku yang gemuk teew . 

'NENEK ! TANGAN KAKAK BERDARAH !'
eh babi nye budak gemuk nie . then , nenek tengah tengok tv time tu . pastu nenek cakap

'HAH , BAGUS LAH TU , HANTAR ANAK ORANG , SMPAI JATUH MOTOR , REMPUH KERETA ORANG , TERBUNGKANG TENGAH JALAN' 
eh whatthefuck ? mcm mane boleh tau secepat tu ? eh , siape bagitau nie ? meh sini nak jet atas dahi ! panas betol aku . 

        pastu masuk rumah , tibe sebak , then terus nangis , *nangis sebab sakit okay , bukan manja , phui*

ME : nenek , sakit giler nie , tolong la sapu ubat (muka sebak abis)
NENEK : sapu sendiri , sendiri cari penyakit , sendiri tanggung lah (mata kat tv)
ME : k takpe *time nie mmg da sebak abis , cepat2 naik bilik , hempas pintu kuat2 , campak beg skolah , n nangis sepuas puas nye*

        TETIBE , ade orang ketuk pintu bilik , mula2 tu die ketuk perlahan2 . then aku tak layan . lantak lah . then pintu tu macam nak roboh kena tendang . aku dah panas da nie . then , bile bukak pintu , hahahahahah , lawak , tengok nenek pandang atas bawah , then , ade minyak gamat ngan kapas kat tangan die . hahaha . eleleley nenek , cakap lah nenek sayang qira :* pastu nenek pun start ceramah , okay tadah telinga lah kan . sambil die ceramah tu , sambil tu die sapu ubat , menjerit2 aku , sakit yang teramat . luka die dalam lah kan . then nenek ajak gi klinik . die nak call jiran , mintak tolong hantar aku kat klinik , eh tak tahan betul , risau sngat .

      PASTU , tukar baju ngan susah payah , capai IC , start motor n gie klinik . nenek memang dah bengang sngat . nak buat mcm mane , nasib lah dapat cucu degil cam aku nie . haha bukan ape , malas nak susah kan orang kan kan , lagipun bukan nye sakit nak bersalin kan . LOL .


      THEN , doktor pulak buat sengal 'IDAYU , OHH MINAH REMPIT LAH NIE EK' lepas aku ckp ak jatuh motor . lantak lah kau doktor , malas layan . sakit hati betul . then die inject , cuci luka , bagi ubat . pastu balik lah kan , dan2 nak balik , jumpa pikah kat klinik , rupa nye kepala die benjol sikit . YA ALLAH , serba salah nye aku , terus aku peluk die n nangis . ye weyh , tak tahu lah nape murah sngat air mata time tu :'((
then pikah cakap , 'WEYH DAH LAH , MNDE DAH JADI , AOK JGN NANGIS WEYH , BURUK NGAT RUPENYE,SUMER SALAH KOY , KALA KOY TAK SURUH AOK HANTAR , TAK JADI GNIE, DAH LAH EK' pikah kiss pipi . ahh , lagi beriye aku nangis , and pikah , FYI , 

KOY YANG SALAH , TAK BAWAK MOTOR HATI2 , SORRY SO MUCH DEAR :( 

pastu , 3 hari tak gi skolah , then petang tu , tierah datang , borak2 , die mcm bagi semangat :( syg tyra :*
pastu , malam tu , nadia pulak datang , wahh , terharu taww .

THEN , MALAM TU MAMI CALL . jeng jeng jeng . takut nak angkat . so tak angkat , mami call bnyak kali , sumpah takut nak angkat . pastu besok nye , mami send text 'CALL MAMI SEKARANG' itu arahan okay . then aku pun ngan takut nye , call lah . mami jawab 

MAMI : nape nie kakak ? okay tak ? mcm mane boleh accident ?
ME : aik mami tak marah ? *bodo sokmo soalan*
MAMI : mula2 mmg nak marah , dah mnde nak jadi , lepas nie , no way motor2 . g jalan kaki .  mami ambik motor , this year nak exam . blablabla ........ mami balik this weekend .. blablabla
ME : blablabla .....
MAMI : so , nak baju raya kaler ape taun nie ?
ME : kaler pink , shawl satin kaler grey ,
MAMI : mami tanya baju je . 
ME : *trollface*

THEN , DA SETEL NGAN MAMI . 

           pastu , besok nye , mas , ct , farahin , hazilaa dtg umah , melawat la kira nye . auw terharu taw , thanks korang , sayang sngat kat korang muahhmuahh <3 then text2 ngan judin , die suruh makan ubat lah , jgn degil lah , bawak motor hati2 . judin ! kalah nenek koyy . hahaha :DD

           lepastu dayah call , tanye , 'kau okay ke , mcm mane boleh jadi cmnie' . then borak2 ngan die . tibe die cakap ,' weyh , esok aku masuk hostel dah , ko takecare taw , lepasnie da tade orang nak bebel suruh ko buat homework . jgn degil , ak sayang ko' 

HIDAYAH AHMAD KAMAL , KOY MENANGIS TIME TU :( SUMPAH . LEPAS NIE , KALA BLOG KOY ROSAK , SAPE NAK TOLONG BAIKI ? SAPE NAK GADOH KAT IM NGAN KOY ? SAPE NAK BUU KOY ? :( AOK TAKE CARE YE . TAK LAMA DA NAK SPM , THEN KUAR ASRAMA TAW . AKU SELALU SUPPORT KO . KO SAHABAT AKU DUNIA AKHIRAT :')


ouchhh sakit nie , nak sapu ubat . k bai . hahahhahhahaha ;p

         

Wednesday, 18 January 2012

korang rock ! :')

assalamualaikum , :) lame tak hapdate . puihhhhhhhhh*tiup habuk kat keyboard lappy* mehehehe .


            okay . kena tarik nafas panjang2 dulu sbb entry nie panjang sangad :DD . okayyy , aku qira , boyfie panggil aku dayu . hahahahaha . annoying an ? . okay diam . tiap kali alarm aku bunyi kul 5.40 , mesti aku dah fikir2 dalam otak , 'eh ari nie ade subjek ape je ek kat skolah , ahh kira halal lah kala aku ponteng sebab tak ade ADDMATH' . tapi last2 , pegi jugak skolah . terkenangkan aku SPM :p yeah , mmg aku tersangat lah malas nak pegi skolah #sumpah teruk -.-  kalau smpai je tempat parking mtor kat skolah , mesti dah terfikir 'eee , tak sabor nye nak balik!' tapi kann kann bila dah masuk kelas 5 AL-MAWARDI , dah jumpa sahabot2 yg serabot , annoying , baik , tersngad baik , sengal , chomel *puih ,  automatic rasa nak balik cepat tu terpadam dari otak :)


             masing2 otak sengal2 , and bila tak de cikgu kat kelas , diorang semua mesti baca buku , buat keje akaun yg bertimbun tu . diorang TOTALLY berubah ! tahun lepas tak macam tu , wahhh aku kagum kejap :') erm so , lepas diorang dah buat keje masing2 , aku nak memekak pun tak jadi sebab malu -.-t  ye lah , diorang tekun buat keje , tibe2 aku sesat bising sorang2 . so ak pun bukak buku , mata jeling2 faris kat depan , euuwwwwww ~ hahaha . time BI is the best ! teacher ida mmg the best . meloveyou teacher :* die pun jenis yang gila2 , yeahh cool , tak boring blajar ngan die :) 

 
             time subject bi , teacher suruh kiteorang DESCRIBE THE PERSON THAT INSPIRED YOU , aku confirm2 la describe pasal MUMMY ak , yeah iloveyou mummy :* . then , teacher suruh setiap budak kelas bagi APPEARANCE budak lelaki , amboihh semangat masing2 jawab .

HANDSOME , MASCULIN , SPORTY , NEATLY , NERDLY , MATERIALISTIC n bila sampai turn FIZA , 

FIZA : GUAVA , TEACHER ! JAMBU ~~

              babi , berair mata aku gelak . ko sengal macam ayam la :DD n confirm2 lah budak2 nie gelak aje . hahaha . happy nye gelak2 cam tu . hilang semua masalah aku :') n CIK HARIDOS buat sengal dalam kelas tadi . ak rasa nak cungkil je braces die tu . suka sngat buat aku gelak . dah tak ayu depan faris ! maluu . eee nape asyik mention name faris nie ? ah market la die . phuii . sengal . 

TEACHER : okay , korang admire sape ?

answer : my mummy , my father , my brother , my friend , ANWAR IBRAHIM -.- ,AZHAR SULAIMAN -.- . tak sangka ade peminat ANWAR IBRAHIM dlm kelas aku . salute ! ~ 


             then lepas rehat tadi , aku naik kelas , ambik buku , sebab BM kiteorng kat makmal bahasa . so , time tengah cari2 buku BM bawah meja , ak nyanyi lah kan -.- mcm nie :

ME : BERLINDUNG DI SEBALIK WAJAH SELAMBAAA .             tiba2 !
FARIS : BAGAI TIADA APA PERASAAN DIANTARA KITA BERDUA . 
ME : oi kusud sakai sibuk faris *jeling maut*
FARIS : *SENGIH2 MCM MR BEAN* . *nasib baik kau ensem.huh*
DAYAH : WOI SAKAI , KARAOKE LAGU LAMA BUAT APE ?! 
ME N FARIS : *troll face* 

           time kelas BM , bincang pasal FB , ehh budok2 nie mmg suka sngad bincang tajuk gituu ... so , CIKGU ASIAH tanya , APA KEBURUKAN FB ? 

---> TIMBUL FITNAH !
---> ELOK2 PAKAI TUDUNG KAT LUAR , TIBA2 DLM FB FREEHAIR ! 
---> MASING2 BUAT STATUS GEMPAK , BATAK LIKE !
---> BANYAK GAMBAR TETEK ! ppfttt ! 
---> CINTA MUKA BUKU ! *ah sial , terasa aku :'(*
---> BAJU TAK CUKUP KAIN ! 

CIKGU : okayy2 dah2 , kalau suruh buat dalam karangan , tak tau pulak . bila cakap kat sini , bukan mainn!
WE : tehehehehehehehe meheheheheh heheheehehiihuhhiiuyiuyyuuyuii *muka stok mintak pelempang*


        tapi ade lah jugak budak dlm kelas aku GIPANG sikit . YOU KNOW , GILE PANGKAT ? yeah , ade sesat sorang . tapi totally , die baik cuma perangai die yang bajet good2 tu meloyakan lah . semua die betul , orang lain salah . tehehehe . takpe lah , KOY TETAP SAYANG AOK :D  contoh : 



 kedudukan dalam kelas yang sangat strategik , menyusah kan aku sebab tak dapat tido dalam kelas -.- bapak dekat ngan cikgu -.-



so , bila aku dengar teacher story kat depan , ak mmg khusyuk , seriously , bila aku tengok paper BI aku -.- ak rasa macam nak bunuh SODIRAH a.k.a CIK HARIDOS ! 



and masa semakin pantas , lepas nie , kite kena berjuang mati matian tuk SPM . then lepas tu , mesti masing2 bawak haluan masing2 :( fuck . takut nak lalui masa tu . aku nak korang tau , korang the best . sumpah sayang korang dunia akhirat :)

p/s : siape2 yg ak ta sebut name tu , nanti aku sebut time entry lain ek . tak nak terasa2 bagai :*


Sunday, 8 January 2012

tiba-tiba jea ! :3

assalamualaikum awak :)

        okayy , excited giler bila dah masuk form five ! hello , i'm senior okayy . so heaven ! phuiiii . hahah . time hari first datang sekolah aritu , jumpa bestie2 kat dewan terbuka , yeah lepas rindu :) borak2 ape sumer , then kiteorng kena beratur kat dewan besar . wahh da lama tak nyanyi lagu skolahh ! datuk bahamann , aiyy yaii yaiii . LOL . memang semangat sangat aku nyanyi lagu sekolah ari tu -.- then pengetua berucap ape sumer , budak PMR ramai yg straight A's . congratez la korang :) pastu time borak2 ngan mas , baru aku perasan kuku tak potong lagi . giler panjang . stok tuk korek idong . :x  ah biarlah , tak kan ari 1st da ade sportcheck an ann . okay habis di situuu . 

         then , time dalam kelas , kiteorang susun meja and tiba2 ustaz masuk kelas . aiseyyyymannnn . ustaz nie , takkan ari 1st dah nak mengajar ! *qira sila sedar diri , anda SPM tahun nie!* TROLOLOLOLOLOL . dan2 time ustaz berstory kat depan , tiba2 die cakap , KAMU SEMUA NIE DAH BESAR , DAH BOLEH JADI MAK , AYAH DAH . -.- hey come on , baru tujuhh belas lah ustaz ., saye nak enjoy2 dulu . hahahah :]
memang tak lah aku nak kawin muda2 , nampak ngat tak sabar2 nak dodoi2 baby  . *qira sembang , entah2 pas spm , terus kawin :o* 

         okay now , sembang pasal fesbukkk . okay , mula2 aku bukak noti , okay kawan2 aku yg sengal2 main komen merepek2 , haha . then bukak inbox , rep ape yg patut . pastu bukak fren rq .  time ak bukak fren request kan kan kan kannn . tiba2 jeeeee ....................................... okay , aku tak kenal pun die siapa , sebab tu lah ak makin trauma ngan fesbuk nie . lain kali tanya dulu , btw , kala ko tanye pun , ak tak nak confirm lah . HARHARHAR . baboi !