Tuesday, 28 May 2013

EX STUDENT OF SMK DATUK BAHAMAN




      Assalamualaikum . Firstly aku nak jeritt WEEHOOOOOOOOOOOO LAMANYE TAK UPDATE BLOG ! okay dah . Em rasa macam weird sikit nak taip2 . Em k nak story pasal ape niee *kerut dahi* Haaa okay . Result SPM aku macam mana ? sikit je wey . Tak ade apa yang nak dibanggakan pun . Yang penting aku bersyukur lah kan :) 

BM - A
BI   - A-
PI - A-
SCIENCE - A-
MATHEMATICS - B+
GRAFIK KOMPUTER - B+
PRINSIP AKAUN - C+
EKONOMI ASAS - C+
SEJARAH - C+
ADDMATH - G ! BABI G ! 

ADDMATH :
      K see ? addmath sangat mencacat kan result aku . Dah nak buat macam mana . Kuat ponteng kelas . Belajar main2 . Tak minat . Esok exam addmath (SPM) , malam ni baru sesok study . Mana lah result tak macam anjing . K untuk sape2 yg nak SPM tu jgn la jadi cam aku ni haa . Minat tu yg penting . Kalau kite minat sesuatu , mesti lah kite semangat nak kejar sesuatu tu kan . Ayat macam apa entah . Daripada form 4 sampai SPM tak pernah lulus . My Bad . Cikgu ? omg . Cikgu Zarini . Aku bet students SMK DATUK BAHAMAN sangat2 adore dia  :) sangat best , baik , tapi sorry cikgu , saya tak minat . Tapi apa-apa pun thanks so much cikgu :) 

BM : 
      Cik Hajah Asiah . Time trial SPM dapat B . Thanks cikgu :) 

BI: 
      Teacher NorHidayati and Teacher Zurina . Time Trial dapat B . Thank you teachers :)

PI : 
       Ustaz Ma'mor . Time trial dapat B kot ? B atau C la agak nye . Lupa . Thanks ustaz :)

SCIENCE : 
       Cik Rahmah . Sumpah cakap . Aku banyak sangat buat cikgu sakit hati . Aku ingat lagi time form 5 . UP berapa entah aku failed science . Aku sorang je yg failed time tu . Baa bayang kan la malu tahap apa kan . Time bg paper aku , cikgu mcm '..huh!' . Pehh , makan dalam aku cakap kau . Pastu time aku tuisyen kat IB , aku selalu tak dtg kelas tambahan dia . Lagi la die bengang ngan aku . Ayat die yg aku tak kan lupa sampai mati ialah '..saya tahu la keluarga awak kaya , tapi jangan lah sampai sombong sangat langsung tak nak datang kelas saya , tuisyen je lebih , markah teruk jugak,bodoh!' huwaaaaaa . Ampun cikgu :'(  . And then masa nak raya , aku g face to face dengan dia . Minta maaf dengan dia sambil nangis2 . Salam dia . Lepas tu aku rasa macam 0-0 . Aku berhenti tuisyen and selalu g kelas dia . Aku berhenti tuisyen bulan 9 tak silap aku . Baru-baru ni aku g sekolah , form 6 la kata kan . And then ternampak dia , aku dengan Sharmine puas kejar die and panggil dia . Time tu cikgu nak naik tangga . Bila dia pusing , terus dia macam terkedu . Kiteorang terus salam and peluk cikgu tu . Guess what ? Dia cium pipi aku doh ! Aku rasa macam . haaaa :') sayang jugak dia kat aku kan . Borak2 . And aku cakap aku rindu dia sangat2 :( rindu nak dengar cikgu membodoh kan aku . Hahahaah . Sumpah aku sayang Cik Rahmah sampai mati . Sebelum aku g Polisas , aku nak jumpa dia :')  Trial dapat D kot ? Lupa . Thanks cikgu , sebab cikgu lah saya dapat A- utk science . A+ tu tak de la . Janji A . Tak gitu cikgu ? Hahaha iloveyou :)) 

MATHEMATICS : 
       Puan NorAziah - Trial dpt C . Thanks cikgu . Walaupun terkilan tak dapat A dlm math :( . B+ pun jadi lah kan cikgu . Muah :*

GRAFIK BERKOMPUTER :
       Cikgu Khaizir . Or nama famous , Cikgu Jay . Cikgu yg sangat2 sporting , baik , gempak . Thanks cikguu :) Trial dapat C tak silap aku . 

EKONOMI ASAS :
        Puan Azizah , tapi budak2 kelas panggil cikgu Jijoh . Heheh omey . Em cikgu ni tersangat la sempoi and lawak .Aku sayang sngt kat dia :) thanks cikgu . Trial dapat c kot . 

PRINSIP PERAKAUNAN :
       Puan Rahmah . besok SPM , hari ni kelam kabut study . Nasib baik ada Sod yang sudi menemani dan mengajar ku hingga ke titisan peluh yang terakhir . Hahaha . Cikgu , thanks :) time trial aku failed ! 27 je kot markah . 

SEJARAH :
        Cikgu Megat Rizal . Thanks cikgu . Thanks so much . Walaupun aku tak minat sejarah , tapi aku tetap gak usaha sampai dapat c+ . Trial SPM , failed . Tanpa cikgu , entah2 saya dapat E je dlm sejarah . Again , thanks :) 

         Okay , saya NOOR SYAQIRA IDAAYU BINTI AHMAD SAFRI , nak mengucapkan jutaan terima kasih kepada guru-guru terutama guru-guru SMK DATUK BAHAMAN yang bertungkus lumus mengajar kami semua . By the way , tak lupa kat guru-guru yang kat IB . And tak lupa kat besties2 yg susah payah mengajar aku , Mas , Tirah , Dayah , Sod , Siti , Syiera , Senoh , Mine , Yati , Tehah , Fazira , Nad , Pkah dila , Pidah and semua budak2 form 5 batch 95 yg pernah ajar aku , thank you ! :) Jasa korang akan aku kenang sampai bila2 . And , to all teachers , THANK YOU .  Hanya doa yg mampu aku kirimkan utk kalian semua :) Panjang umur , kita jumpa lagi ye ? 

        By the way , aku tak dapat masuk UiTM . And aku dapat diploma akauntasi , kat Polisas . Daftar 17 Jun 2013 . Aku akan jumpa dengan kawan2 baru . Jauh dari nenek , mami , miow2 , Asyi and Isya , Raja Ahmad . Im gonna miss you all :( . And nanti bermula lah kisah hidup di kampus . Nape ayat macam skema sangat , kisah ? Ada yg cakap masuk poli ni tak bagus la , untuk budak yg low-low la . K , pekak kan telinga . Orang mmg tak boleh berhenti bercakap kan . Usaha je yg paling penting . And korang sape nak menentukan rezeki kiteorang budak2 poli nie ? Semua nya dah ditetap kan . Ada hikmah nye :) Beware , sesiapa yg rasa selesa sangat berada kat atas tu , molek2 la ye , anytime Allah boleh tarik :) Sesiapa yg pandang rendah kat budak-budak Poli tu , sila lah makan taik , maybe tu satu2 nye ubat untuk korang yang terlampau hebat tu . hehe *gwiyomi*

       To all Bahamanians , batch 95 : Study elok2 kat tempat orang . Jaga diri okay ! ilove and imiss all of you :) . Semua kenangan akan elok terpahat dalam kepala otak aku nie :') muah ! bye .

No comments:

Post a Comment